Mr. dr. J.P. (Jeroen) Quist

Home/Advocaten/Mr. dr. J.P. (Jeroen) Quist
Mr. dr. J.P. (Jeroen) Quist 2017-01-04T14:56:41+00:00

Jeroen Quist is eind 2002 (cum laude) afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Met zijn afstudeerscriptie won hij in 2003 de door de Vereniging voor Arbeidsrecht uitgegeven Levenbachprijs. Direct na het afronden van de rechtenstudie is Jeroen Quist advocaat geworden. Naast het uitoefenen van de advocatenpraktijk heeft Jeroen Quist met regelmaat gepubliceerd in diverse vaktijdschriften en boeken. Ook heeft hij een proefschrift geschreven, waarop hij in mei 2014 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam promoveerde.

Jeroen Quist heeft een brede civiele praktijk, met als specifieke aandachtsgebieden contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en arbeidsrecht.

“Cliënten realiseren het zich misschien niet altijd, maar uiteindelijk draait het recht om taal. Niet alleen om bijvoorbeeld wetteksten en vonnissen van rechters, maar uiteraard ook om de belangen en argumenten van de betrokken partijen, die mondeling of schriftelijk naar voren moeten worden gebracht. Het begint dan ook bij goed luisteren naar cliënten én hun wederpartij. Soms blijken de standpunten niet eens zo heel ver uit elkaar te liggen en is een schikking de beste oplossing. Werken op de ‘automatische piloot’ is er in ons vak niet bij. Geen enkele cliënt en geen enkele zaak is immers hetzelfde.

Ik vind het erg leuk om me ook naast het advocatenwerk met het recht bezig te houden. Zo lees ik in mijn vrije tijd veel rechtsgeleerde literatuur. Ook heb ik naast mijn werk als advocaat diverse publicaties geschreven, waaronder mijn proefschrift, dat ik in mei 2014 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb verdedigd. Werk en hobby lopen dus in elkaar over.

Na mijn promotie ben ik verbonden gebleven aan de sectie Arbeidsrecht van de Erasmus Universiteit. Het werken op de universiteit en de sfeer die daar hangt is heel anders dan het werken en de sfeer op een advocatenkantoor. De afwisseling tussen praktijk en wetenschap is erg aantrekkelijk. Niet alleen voor mij persoonlijk, maar ook voor cliënten; van hetgeen ik aan de universiteit zie en hoor maak ik bij de behandeling van hun zaken goed gebruik . 1 + 1 = 3!

Om zowel lichamelijk als geestelijk fit te blijven sport ik veel. Dat heb ik nodig om er iedere keer weer voor te kunnen gaan!”