Mr. F.S. (Fleur) Alting-Landa

//Mr. F.S. (Fleur) Alting-Landa
Mr. F.S. (Fleur) Alting-Landa2014-10-22T13:19:37+00:00

Fleur Alting heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht, waar zij in 2001 is afgestudeerd in zowel het civiele– als het strafrecht. Na haar studie is Fleur Alting meteen gaan werken als advocaat, aanvankelijk in Breda en vanaf 2011 bij Olie & De Jonge in Goes.

Na enige jaren een algemene praktijk te hebben gevoerd, is zij nu werkzaam in de civiele praktijk waarbij de nadruk vooral ligt op het contractenrecht, huurrecht en burenrecht. Ook is zij gespecialiseerd in het arbeidsrecht, waarbij zij zowel ondernemers als werknemers bijstaat. Daarnaast heeft Fleur Alting in 2007 met succes de opleiding tot mediator afgerond.

“Zakelijk mag ik graag stevig onderhandelen, dan ben ik op mijn best. Een goede zitting komt daar direct achteraan. Als advocaat in het arbeidsrecht spelen er veel emoties mee en dan vooral bij ontslagzaken. Zowel werkgevers als werknemers zijn vaak zeer persoonlijk en emotioneel betrokken bij de kwestie; daar sta ik los van. Ik doe geen afbreuk aan die emoties maar ik ga er niet in mee, bewaar en bewaak een zakelijke benadering en aanpak.

In de zaken die ik doe probeer ik er het beste voor mijn cliënt uit te halen en ook om hem of haar te overtuigen van het feit dat dit niet altijd het hoogste bedrag is. Er gaat vaak onnodig veel negatieve energie in dergelijke processen zitten. Die negatieve energie werkt vaak door in het dagelijks leven van de cliënt. Je kunt je met recht afvragen of je dat moet willen? Maar als het antwoord van de cliënt dan “ja” is, dan ga ik met hem of haar mee; all the way.

Ik vind het belangrijk om goede contacten te onderhouden met mijn relaties. Na een gevoerde strijd moet je elkaar de hand schudden en verder gaan, onafhankelijk van het resultaat. Als het resultaat voor de cliënt tegenvalt, kost me dat moeite maar ik doe het wel: je komt elkaar weer tegen en dan moet je gewoon weer samen door één deur kunnen. Doordat ik positief in het leven sta, kan ik gelukkig snel schakelen en breekt de zon snel weer door de wolken.”