Mr. J.C. (Joke) van den Dries

//Mr. J.C. (Joke) van den Dries
Mr. J.C. (Joke) van den Dries2018-09-03T10:13:28+00:00

Joke van den Dries werd in 1982 onmiddellijk na haar rechtenstudie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen advocaat. Zij houdt zich in haar praktijk vooral bezig met verzekerings-, tucht-, aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht, letselschadezaken en psychiatrisch patiëntenrecht.

“Je moet aan het begin beginnen, niet gelijk naar het eind willen. Het aansprakelijkheidsrecht is ingewikkelde materie: je moet de zaak eerst ontwarren; helemaal. Daarna kun je beginnen. Mijn werk en hobby’s lopen dan ook deels parallel.

Ik kan helemaal opgaan in een goede Engelse detective op tv of een goed boek met hetzelfde onderwerp. Ook in recherchewerk draait het om het verzamelen van informatie en met de goede informatie de juiste dingen doen. Hoe complexer de zaak hoe dieper ik mijn tanden erin zet.

In het aansprakelijkheidsrecht is er bijna altijd een partij die er belang bij heeft, de waarheid onder tafel te houden. Dit gegeven alleen al zet mij op scherp. Ik krijg niet altijd de juiste informatie, die moet ik meestal gaan halen.

Mijn ervaring als advocaat helpt me nu in mijn nieuwe functie als rechter/plaatsvervanger, één dag per week behandel ik zaken in het psychiatrisch patiëntenrecht. Dat wat ik daar doe – luisteren, vragen, doorvragen en nog beter luisteren om daarna een gefundeerde uitspraak te kunnen doen – geeft mij veel voldoening. Het is een nieuwe uitdaging waar ik erg blij mee ben.”

Vereniging-van-Letselschade-Advocaten_logo