Cindy Koole studeerde in 1999 af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij werkte tot 2002 als gerechtssecretaris bij de rechtbank in Middelburg en stapte in dat jaar over naar de advocatuur. Naast het verlenen van rechtsbijstand aan psychiatrische patiënten bestaat het grootste deel van de praktijk van Cindy Koole uit strafzaken en het bijstaan van minderjarigen, zowel bij strafzaken als in het kader van uithuisplaatsingen.

Cindy Koole heeft aan het Eggens Instituut van de Universiteit van Amsterdam de specialisatieopleiding jeugdrecht afgerond.

“Ik behandel graag zaken waarbij mijn inzet echt het verschil kan maken, er toe doet. In het strafrecht, jeugdrecht en psychiatrisch patiëntenrecht heb ik mijn bestemming gevonden. Voor de in die zaken betrokken cliënten zijn de belangen meestal enorm.

Ik zet mij volledig in voor de cliënt en probeer altijd het onderste uit de kan te halen. Het geeft mij voldoening wanneer ik eraan kan bijdragen dat een probleem kleiner of opgelost is en iemand de toekomst weer een beetje zonniger inziet.

In mijn vrije tijd – maar een baan als deze is geen negen-tot-vijf-job – vind ik het heerlijk om lekker te eten, te koken en daarnaast ben ik gek op reizen en lezen.”