Sophie Veldhof is in 2015 afgestudeerd in het straf- en privaatrecht aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar studententijd was zij actief als zaakbehandelaar bij de Vereniging Rechtshulp & Bemiddeling. Direct na haar studie is zij bij een middelgroot advocatenkantoor te Breda in dienst getreden als juridisch medewerker. Sinds maart 2017 is zij werkzaam bij Olie & de Jonge advocaten. Sophie Veldhof heeft zich in haar praktijk toegelegd op zowel het straf- als civiele recht, met de nadruk op het aansprakelijkheidsrecht.

“Niet alleen in het dagelijks leven is het tempo de laatste jaren door de komst van moderne technologieën flink toegenomen. Ook de ontwikkeling van het recht en de procedures bij de rechtbank zijn hierdoor in een stroomversnelling geraakt. Doordat ik nog jong ben, voel ik me hier volledig in thuis. Snel schakelen is voor mij geen probleem.

Ik ga graag het debat aan. Ik ben dan vasthoudend en ga de confrontatie niet uit de weg. Door mijn nuchterheid laat ik me echter niet meeslepen in emoties, maar zal ik me altijd beperken tot de relevante argumenten.  Voor mijn cliënten neem ik graag de tijd. Niet alleen omdat het voor de cliënt belangrijk is om te weten waar hij aan toe is, maar omdat hij juist de feitelijke kant van de zaak goed kan belichten. De advocatuur is immers een werkveld waar vele werelden samenkomen: die van de verzekeraar, ondernemer, verdachte en ga zo maar door. Om het probleem te kunnen begrijpen, moet je iedere keer in de wereld van je cliënt stappen. Zonder heldere communicatie is goede juridische bijstand onmogelijk.”