Op 21 april jl. werd door minister-president Mark Rutte bekendgemaakt dat de ‘intelligente lockdown’ nog ten minste tot 20 mei zal duren. Onze advocaten werken dan ook voorlopig nog zoveel mogelijk vanuit huis.

Wij merken dat civiele procedures voor het overgrote deel door blijven lopen, gelet op het schriftelijke karakter die deze procedures vaak hebben. Bij onze strafpraktijk ligt dit anders. Door het sluiten van de rechtbanken is deze praktijk voor een groot deel stil komen te vallen, maar wij zien wel dat uitgestelde zittingen langzamerhand weer ingepland beginnen te worden. Ook worden rechtbanken steeds meer ingericht op de huidige omstandigheden, waardoor de verwachting is dat de situatie zich binnenkort weer enigszins zal gaan normaliseren. Al moeten we, zoals Rutte het noemt, gaan spreken over een “nieuw normaal”, waarbij maatregelen als het houden van gepaste afstand en het invoeren van afscheidingen van plexiglas ook in rechtbanken de standaard zal gaan vormen.

Wij begrijpen het indien de huidige situatie onzekerheden met zich meeneemt voor wat betreft uw zaak. Mocht dat het geval zijn, twijfel dan niet om contact op te nemen zodat wij u wellicht wat meer duidelijkheid kunnen geven. Natuurlijk proberen wij u zo goed mogelijk van de ontwikkelingen van uw zaak op de hoogte te houden.

Olie & de Jonge Advocaten wenst u ook de komende tijd veel gezondheid toe. Wij blijven u vanaf gepaste afstand zo goed mogelijk van rechtsbijstand voorzien.