Jaap de Jonge is in 1980 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en is onmiddellijk na zijn afstuderen advocaat geworden. Hij is één van de oprichters van het kantoor. Jaap de Jonge heeft een algemene civiele praktijk, met als specifieke aandachtsgebieden: overeenkomstenrecht, arbeidsrecht, aansprakelijkheidsrecht, verzekeringsrecht en pacht.

“Na 35 jaar ga ik nog steeds iedere ochtend fluitend naar kantoor. De omgang met cliënten, collega’s en relaties geeft mij veel voldoening en de combinatie advocaat/ondernemer spreekt me ook bijzonder aan. Ik heb veel ondernemers in mijn cliëntenkring en vanwege hun gevarieerde aanbod van zaken heb ik me in de breedte ontwikkeld.

Door de jarenlange ervaring en mijn brede belangstelling voor het recht in het algemeen heb ik veel verstand van zaken die voor ondernemers relevant zijn.

Toen Dick Olie en ik samen begonnen ging Dick het strafrecht doen en ben ik in al het andere juridische werk verzeild geraakt. Ik sta in principe overal voor open en wil graag bij alles betrokken zijn. Dat uit zich dan ook in een maatschappelijk breed georiënteerd leven. Ik zoek het op; de bestuursfuncties, ledenraden, raden van toezicht en allerhande maatschappelijke activiteiten.

Daarnaast vind ik het ook heerlijk om thuis te zijn, met mijn gezin, en om in huis en tuin te klussen en nu en dan naar een eredivisie voetbalwedstrijd te gaan kijken; eigenlijk dus ook van alles wat.”